Underjord eller dö

Idag nåddes jag av en mycket glädjande nyhet per mail, nämligen att Bosse Sound har hittat en server för sina mp3or. Jag vet inte så mycket om Bosse, men vi har haft mailkontakt ett par gånger sen jag hittade hans hemsida B-sound.

Det är en klassisk gammeldags hemsida utan java, flash, php, wordpress och dylikt, som samlar information om den lågbudgetinspelningsstudio som Bosse (?) byggde i sin källare på 80-talet, och hyrde ut billigt till lokala punk-/new wave-band. Sidan innehåller mängder med mp3or, bilder, pressklipp osv. och ett unikt Personligt Tilltal, inget mindre än en äkta underjordskulturgärning.

Passar på att lägga in en brasklapp: För den musikintresserade är det grymt att kunna botanisera runt bland band som On-Birds, Total Muzak, Kizza Ping m.fl., men vi får inte glömma det farliga & avväpnande i punknostalgin. B-sound är ok eftersom det rör sig om perifera och obskyra grejer med begränsad publik (om inte Blasfemiska Truppen hade förhållandevis få läsare skulle jag nog inte ens tipsat om det). Kanoniserande, rockstjärnedyrkande “Svensk punk”-böcker och Ebba Grön-boxar funkar som inkörsport & rent musikaliskt, men är annars (den tidlösa) punkens fiende nr 1.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: