En dag för ett politiskt/mänskligt subjekt

Tänkte bara skriva något här så att avståndet från skrivandet inte blir alltför långt och läskigt.

Vaknade imorse, läste en bok om ångestsyndrom, kände igen mig, grät lite för att det kändes sorgligt, gick upp, kokade gröt, åt den med kanel, socker och havremjölk, läste lite blogginlägg om spotifiering, kollade på bilder av bänkar med spikar på, gick till bussen, lyssnade på Bolt Thrower under resan, störde mig på att min nya jacka känns för kort och då känns det som att det mesta i livet är förstört, anlände till jobbet och nu äter jag en kall matlåda som, tippat nog, är ganska äcklig. Känner mig hyfsat tom men samtidigt helt okey.

Vad har du/ni gjort?

Advertisements
6 comments
 1. fluffy muffin said:

  jag har inte sovit inatt och har legat och slumrat på charlotts kökssoffa. jag har druckit snabbkaffe och väntar på att hunden ska bli kissnödig. jag har inte gråtit. /fm

 2. grottan said:

  växlar mellan att vara jätteförbannad och peppad. mellan att se ljust på framtiden och att vara jättepessimistisk.

  jobbar sen nå vecka råmycket, trivs med arbetsuppgifterna, men inte förutsättningarna för arbetet – måste svara ja på alla erbjudanden om jobbtillfällen, annars blir jag urplockad ur deras system. så en dag som denna jobbar jag 8.30-16.00, sen 21.00-00. dom senaste två veckorna har sett likadana ut. planerar semester till socialistiskt forum i huvudstaden – om jag inte jobbar då alltså – och längtar tills det är tillåtet att äta pepparkakor och dricka glögg och julmust. jag gillar julmat.

  kommunalrådet i umeå skickar hot-sms till offentligt anställda kulturarbetare som uttrycker sig negativt om kommunens kulturpolitiska linje. en annan kommunalpolitiker censurerar konstverk för att det anses vara uppviglande.
  http://www.vk.se/744289/politiker-censurerar-konstverk

 3. grottan said:

  ajustja. citatet som censurerades i ett konstverk är en den sista meningen i ett längre Sara Lidman-citat. det lyder såhär:

  “Med tre fyra timmars arbetsdag skulle ingen ha råd med privatbil. Men alla skulle ha tid att cykla. Och naturligtvis, skulle tåg, bussar och tunnelbana ha nolltaxa och gå ofta. SJ skulle bli folkets järnväg. Alla stängda stationshus skulle öppnas. Och under en övergångstid – innan det blivit en självklarhet – skulle det sättas upp anslag i den här stilen:
  ‘Du som går här förbi är behörig att stiga in och värma dej – oavsett om du ämnar åka med nästa tåg eller ej. Också denna lilla kur är en vrå i folkets hem, som behöver din närvaro. Skriv något på väggen så att andra får veta hur du har det'”

  det är fint.

 4. Det låter som att det “rullar på” för oss allihopa.

  Citatet var mycket fint. För att utbrista något banalt, men tänk om det var sådär!

  Kul med socialistiskt forum-semester. Hojta om du får ledigt och om du tar dig till stöckhålm! Även jag kommer befinna mig på socialistiskt forum förstås.

  Heavy

 5. grottan said:

  Okaj, nu är jag bokad och klar för att resa mot storstan till socialistiskt forum! hur går jag tillväga för att komma i kontakt med andra blasfemiska? sku va himla kul!

  Grottan

 6. trevligt! mig, heavy, kan du få tatt på antingen genom att (nu syndar jag) adda mig på facebook. disgusting semla heter jag där, moget nog. annars har jag telefonnummer 0762 382078. skaru ner lagom till nifelheimspelningen lr kommer du ner på lördagen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: