BRING THE NOISE!

Tipsar om en skränig händelse nu på lördag i Stockholm. http://www.eventnytt.se/sergels-torg-stockholm/for-allas-ratt-att-bo-bring-the-noise-13-okt.html

 

“BRING THE NOISE!!! Bostadssituationen i Stockholm är en fullständig katastrof. Vi ställer inte upp på det här längre, vi ställer inte upp på att våra hem säljs ut till privat företag med vinstintressen, att vi som bor där ska stå för kostnaden för eftersatt underhåll av bostäderna i miljonprogrammen, att unga människor inte har NÅGON rimlig chans att flytta hemifrån, att hyresrätterna minskat med 82 000 lägenheter på 20 år, 14 av våra stadsdelar saknar HELT hyresrätter! Att “En stad i världsklass” har män…niskor som “bor” på parkbänkar, att ett enormt antal människor lever mellan adresser, på väg från ett andrahandsboende till ett annat. Vi ställer inte upp på den segregation och utflyttning av icke köpstarka grupper som blir följden när hyrorna höjs med upp till 50% pga av de tvångsrenoveringar som genomförs runt om i staden. Alliansregeringen pratar ofta om att Stockholm ska växa med ett helt Göteborg de närmaste åren… VAR ska dessa människor bo, när inte ens de som befinner sig här redan har en bostad?! Så… för att de människor som har makten att göra något åt situationen ska fatta att DET RÄCKER NU, så kommer vi att bullra skiten ur Stockholm den 13:e oktober! Det är dags för en annan bostadspolitik, en som utgår från allas Rätt Att Bo. Rätt Att Bo kommer från och med den 13:e oktober och en vecka framåt, tillsammans med en mängd organisationer och grupper, att organisera en vecka full av arrangemang och aktiviteter på temat bostad. Vi drar igång med Buller å Brak den 13:e oktober som är en global aktionsdag under parollen ”Bring the noise!”. Protester kommer att äga rum i en mängd länder och städer och lyfta olika frågor på de respektive platserna. Vi har valt att lyfta bostadsfrågan för att vi anser att alla ska ha rätt att bo! Vi kommer att samlas på Sergelstorg klockan 13:00 för att sedan bullra oss genom staden till Södermalmstorg där vi kommer att hålla tal, kickoff:a Rätt Att Bo-veckan och göra/bjuda på ljud. Vi har valt att avsluta på Södermalmstorg för att Joakim Larsson Moderat ytterstadsborgarråd är en av de personer som är ansvarig för den politik som förs i Stockholm just nu och för att Joakim BOR där! Så KOM, ta med syrrorna å brorsorna, barnen, polarna, tanten på gården, kastrullerna, trummorna, vispen, alla i huset, mormor å farfar, gitarren, visselpipan, kidsen i gathörnet, morsan å farsan, tutorna å trumpeten, bandaren å bandet! LET`S BRING THE NOISE!!!”
 
Ni vet vad som gäller. Alla (som kan/orkar) krävs. Själv funderar jag på att köpa en koklocka och representa trummisen i mig.
Advertisements
4 comments
 1. http://www.svt.se/2.22620/1.2761325/chockhojningar_av_hyran_vantar_nar_miljonprogrammen_rustas_upp

  På ett mer nationellt plan så börjar det röra sig i frågan om renoveringarna av miljonprogrammen. Det finns ett nätverk som ska börja sammanställa en sida eller wiki med information hur en kan organisera sig när renoveringsfrågan dyker upp i ens bostadsområde.

  Jag är väldigt positiv till det här och tror på att gemenskaperna som bildats och bildas i miljonprogrammen kommer kunna bemöta frågor och ta i konflikter som står utanför bostadsfrågan också.

  Grottan

 2. Vad heter nätverket? Låter ju skitfett. Det är det som krävs, kunskap kring vad en har rätt till, och rätt att säga nej till.

  Ur artikeln du länkade
  “-En poäng med att man satsar på att hyresrätten också ska vara modern och ha en höjd standard det är ju att den ska vara ett attraktivt alternativ på boendemarknaden. Ska samhället överhuvudtaget lägga sig i hur det här fungerar så tycker jag att det är viktigt att man vänder det stödet till den boende i form utav bostadsbidrag till exempel, säger Reinhold Lennebo vd Fastighetsägarna.”

  Härligt, särskilt med tanke på den stigmatisering som så kallade bidragstagare får stå ut med medialt också. Så lösningen, enligt Lennebo, är att de privata alternativen ska gå med vinst medan samhället ska punga ut bostadsbidrag via insamlade skattepengar. Inget ont om skattepengar som går dit där de behövs, men i sammanhanget blir det skevt. Hellre ett samhälle alla har råd att leva i utan större satsning på bidrag. Men jaja, sparkar in öppna dörrar här på blasfemiska.

  Heavy

 3. Jag vet inte om det är deras ~utåtriktade~ namn, men dom har en grupp på ansiktsboken som heter “Miljonprogrammets framtid”. Folk från Allt åt alla kommer troligtvis stå för upprättandet av strukturer för arbetet, skapandet av själva sidan etc. Jag skulle kunna skriva här på bloggen när det börjar hända grejer!

  Grottan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: