Paragrafer och kukar!

God dag Sv*rige!

I Pär Ströms bok Mansförbjudet – som jag absolut inte har läst – baserar författaren sina något skrala argument på att den skriftliga lagstiftningen i Sv*riges lagbok systematiskt diskriminerar män genom att ge skriftlig fördel åt kvinnor. Alltså typ, “det står mer om kvinnor än om män i Sv*riges lagstiftning!” Kan det vara så att männen är norm och kvinnor fungerar som specifika undantag? Frågar sig faktiskt, visar det sig efter kort eftertanke, både jag och Pär. Jag skulle vilja ha hjälp med att reda ut detta lite grann. Kan det vara så att hela vårt samhälle och vår lagstiftning baserar sig på en patriarkal struktur som gör att alla andra förutom vita män gynnas mellan raderna av vår lagstiftning? Och att exakt alla andra slentriansynliggörs typ genom några “PS” typ “§1 slå ingen.” “§1.99999 och slå inte tjejer heller för den delen!!!”

Det kan ju argumenteras för att texter produceras i ett samhälle, en kontext, en kultur, och att detta påverkar textens egenskaper. Det vill säga; om vi levde i ett feminazistiskt matriarkat som det ibland går att få för sig (men eller hur Pär???) så kanske det snarare skulle stå “§2 diskriminera ingen” och “§2.99999 och diskriminera inte killar heller för den delen!!!”

Äh… Vet att jag hade en grym text i huvudet men det här blev ju bara trams.

“För övrigt.” Vi borde verkligen förbjuda eller ge språkliga restriktioner mot det svenska ordet för “kock” då det påminner för mycket om det engelska ordet för kuk och tupp. Är detta lämpligt? Alla ord som går att härleda till något annat engelskt ord tycker jag alltså borde förbjudas.

Andra olämpliga ord:
Gäss = ja på engelska

String = tråd på engelska

Katt = klipp på engelska

Vet ni vad. Jag gör en planka-pad så fler kan fylla i ord vi måste förbjuda på svenska.

http://pad.planka.nu/p/ordpaengelska <—– GÅ IN OCH FYLL I!!!!!

Advertisements
2 comments
  1. styckarn said:

    det här och planka-paden kan vara det bästa jag läst. tack för det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: