Nationalekonomi till gymnasieungdomar

Eleverna på min skola erbjuds något som jag känner att jag behöver prata med någon om. Hur ska jag ställa mig inför detta? Jag vill hemskt gärna vara med på detta om det blir av.

“Det har blivit bättre

2012-08-15

Ekonomifakta kommer i höst att erbjuda dig som är gymnasielärare i samhällskunskap, ekonomi eller historia en möjlighet att ge dina elever en spännande föreläsning i nationalekonomi under rubriken: Det har blivit bättre. Boka nu!

Då man promenerar längs med Avenyn i Göteborg eller Kungsgatan i Stockholm är det svårt att föreställa sig att Sverige för mindre än 150 år sedan var ett fattigt land. Men hur blev Sverige det land det är idag?

Nationalekonomi för unga

Nu börjar Ekonomifaktas föreläsningar ”Det har blivit bättre” att gå runt om i Sverige. Vår föreläsning syftar till att berätta för gymnasieungdomar i årskurs 2 och 3 om hur Sverige gick från att vara ett jordbrukssamhälle till att bli det föregångsland som Sverige faktiskt är idag.

Vi tycker att det är viktigt att unga lär sig se sambanden mellan samhällets olika aktörer och får en större förståelse för hur alla dessa bidrar till vår välfärd och hur dessa samband påverkar de ungas vardag. Vi vill helt enkelt prata nationalekonomi på ett språk som unga förstår.

Föreläsningens upplägg

Föreläsningen tar ungefär två lektionstimmar, cirka 80 minuter, och består av såväl traditionell föreläsning med flera interaktiva moment som diskussion, experiment och film. Föreläsningen är anpassad till grupper på 20-30 elever i gymnasieårskurs 2 och 3. Föreläsaren kommer alltså till er skola och håller presentationen i klassrummet. Alla våra föreläsare är unga pedagogiska nationalekonomer och utbildade i presentationsteknik. Turnén startar vecka 36 och föreläsningen är kostnadsfri. Vi har inte möjlighet att anpassa föreläsningen till specifika krav eller andra åldersgrupper. 

För att boka en föreläsning fyller du i vår intresseanmälan med förslag på datum som passar just din klass via länken nedan så tar vi kontakt med dig.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: