Queer liberation is class struggle

Nu på onsdag klockan 18.00 kan en ge sig av till Hemliga Trädgården som är belägen i Stockholm för en läsecirkel. Där kommer det dels läsas ur Sex, Race and Class och Queer Liberation is Class Struggle. Det vattnas lite i munnen på mig redan. Dessutom är inga förberedelser nödvändiga och det kommer finnas kaffe och vin. Ös!

 

“På onsdag kommer vi att läsa två texter som på olika sätt belyser vad som kan hända när olika kamper isoleras från och ställs emot varandra. Vad som händer när vissa syften underställs andra och när ett förtryck uppmärksammas endast på bekostnad av andra.

Selma James text “Sex, Race & Class” skrevs redan 1975 och är en nyckeltext i förståelsen av hur kapitalismen, och vänstern, har mystifierat de verkliga förhållandena mellan kategorierna kön, etnicitet och klass. Aktivistgruppen “Unity & Struggle” tar över stafettpinnen från James i texten “Queer Liberation is Class Struggle” och stöper på ett snyggt och vasst sätt James idéer i en mer samtida form.

Är det så att Queer-rörelsen måste bli mer anti-fascistisk, anti-fascismen mer anti-kapitalistisk, anti-kapitalismen mer feministisk och feminismen mer queer? Eller kan vi istället försöka tänka och utföra dessa kamper parallellt och på så sätt kräva och uppnå en högre livskvalitet? Let’s discuss!”

Advertisements
1 comment
  1. gud vad soft det låter. hade velat vara i sthlm nu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: