Att drömma om eld & rosor

Drömmarna man minns är de man vaknar upp ur innan man hunnit drömma klart. Drömmen om ……. är inget undantag, den finns samtidigt i drömmens värld där allt är helt begripligt på sitt eget vis, och dels i ljuset av vakenvärldens logik vilken drömfan inte följer på något sätt (ett försök till drömtydning kan t.ex. lyda: “L: Ladugård med djur i: kär underrättelse. Tom: varning för opålitliga vänner.” “OK”).

Dagens SÅ-KALLADE samhälle står som alla vet & vickar på kanten till undergång, plutokraterna och finanspamparna till höger och byråkraterna och politikpamparna till vänster försöker desperat köpa tillbaka folkets förtroende genom att motvilligt göra varandra olika tjänster. Deras mål är att hamna så högt upp som möjligt i pyramiden när stormen väl blåser över. Det handlar inte om ondska, eller maktlystnad för sakens skull (i första hand), det handlar om att de genuint tror att MAKTEN är det viktigaste målet. Hur man använder den är underordnat, för om just VI får makten (alltså den politiska, institutionaliserade) kommer vi åtminstone göra något bättre än DE kommer göra.

Nu är det viktigare än någonsin att vi inte nöjer oss med att rösta fram ett lite bättre parti, en minister med annan färg på slipsen. Gör det om ni vill, men stanna inte där. Vi måste över den där kanten.

Våga följ din dröm, kompis, den leder dig genom elden till rosorna.

(Det här inlägget är döpt efter en bok av Eyvind Johnson, som jag ej läst)

/Mannen som alltid har bråttom

Advertisements
2 comments
  1. hoj said:

    testar lite kommentarfunktioner.

  2. f m said:

    bra låt förresten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: