Nerpitchade låtar

Fluffy Muffin tackar Heavy Felly för Ramases som hen tipsade om några inlägg ner. Tack tack.

Det är ju en klassiker att pitcha ner låtar så att de helt enkelt låter lite bättre. Speciellt om du är en person som absolut inte kan släppa att discomusik är rätt soft, förutom att du kanske tycker det går lite för snabbt ibland ändå.

Kärlek är en social konstruktion (konstpaus).

…Men den här låten är en instrumentell och långsam version av Depeche Modes Meaning of Love. Efter att ha lyssnat på den här är det omöjligt att återgå till originalet. Jag skulle inte ens rekommendera att lyssna på skillnaderna eftersom det bara är extremt obehagligt att lyssna på den snabba versionen efter att ha lyssnat på den här.

Mitt andra exempel är faktiskt rätt dålig i originalhastighet enligt mig, men med nerhasad hastighet är det svårt att inte bli sugen på att filma med mobilkameran på folk som spelar basket. Plötsligt är det ju en helt ny låt, som dessutom är skitbra. Egentligen är det löjligt intressant att det kan göra så stor skillnad. Här är min filmidé: olika färger skiftar, lite långsamma lofivideoeffekter. Loopa fram och tillbaka med basketbollen som kanske åker i – kanske inte. Fram och tillbaka, kanske får tittaren aldrig veta om den åkte i. Spelar det roll? Nej. Det skulle aldrig gå att inspireras till en så genial filmidé om du bara lyssnade på originalet. Som alltså suger. Här är den bra versionen:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: