Kill Town Death Fest

Kill Town Death Fest är en festival som går av stapeln 30:e augusti till 2:a september på Ungdomshuset i Köpenhamn. Utöver en asfin riff-fest med skitfin lineup med både kända band såsom Master och Necros Christos blandat med mindre kända band främst från Skandinavien så verkar arrangörskapet bestå av väldigt softa värderingar.

 

Bakom festivalen står föreningen Undergrundsmusikkens Fremme som är en platt organisation bestående av ungdomar från Danmark med bakgrund inom undergroundmusikskulturen. Föreningen är av kultur-politisk art, vars mål är att arrangera icke-kommersiella musikevenemang och visa på nya sätt att skapa kultur. De tar ideologisk inspiration från DIY-kulturen som vill skapa just kultur, men det utan intrång av eller sponsorskap från kommersiella företagen. Ingen av de involverade, vare sig det är artister eller scenarbetare, tjänar pengar utan allt är i stället uppbyggt på utbyte av tjänster, tillit och rättvisa och således även kärlek till musiken och kulturen.

 
Kill Town Death Fest vill alltså skapa ett utrymme för och stärka nya och mindre dödsmetallband från Skandinavien (som inte själva har de kommersiella tillgångarna) att nå en bredare publik bortom nationsgränserna. De samsas om scener tillsammans med mer erkända band men i en festival utan huvudakter, där alla band får samma behandling. All eventuell vinst går till nästkommande års festival. Kill Town Death Fest vill utöka de redan existerande nätverken inom dödsmetallscenen och skapa en bas för ideer, erfarenheter, inspiration och kunskap i en festival där alla ska kunna känna sig välkomna, oavsett kön, etnicitet, sexualitet, ålder och ekonomisk/kulturell bakgrund.

 

Undergrundsmusikkens Fremme står också bakom den eminenta festivalen Heavy Days in Doomtown som fokuserar mer på “all things slow and heavy” och det är ju fint bara det.

Advertisements
2 comments
  1. Åhhh, det är så kul att hitta massa saker som verkligen talar till en på djupet. Kul att det händer på många olika håll inom en rad olika genres. Jag väntar på att det ska komma ett liknande initiativ från typ den avdankade discon.

    Fluffy M

  2. Min plan är att ta mig dit och sen avlägga en smärre rapport här kring hur de lyckades med sin vision med att få alla att känna sig välkomna (varför bara välkomna och inte delaktiga?). Jag saknar fokus på en feministisk och queerfeministisk aspekt i det här, särskilt med tanke på hur mansdominerad scenen är, både inom arrangörskapet och på scenen. Men som sagt, rapport kommer. Jag kommer ju även headbanga, är så löjligt peppad på Master.

    Heavy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: